MuseplageBorevæskestreiken

Produksjonsboring

person Norsk Oljemuseum
Produksjonsboring på Statfjord A startet 30. november 1978.
— Borebesetning fra Loffland Bros. i arbeid på Statfjord A. Foto: Odd Noreger/Norsk Oljemuseum
© Norsk Oljemuseum

Det ble i første omgang boret fire brønner og før oppstart av produksjon måtte brønnene testes. Brønn A33 var den første av fire produksjonsbrønner som ble klargjort for produksjon. Den ble åpnet klokken 21.30 søndag 20. oktober 1979. Nøyaktig ved midnatt kom den første oljen opp. Med en dyseåpning på 32/64 tommer ble det produsert en mengde tilsvarende 7000 fat olje per dag. Brønnen produserte ikke sand. Dette var gode nyheter.

Les mer:
Statfjord A – Oppkobling og ferdigstilling

MuseplageBorevæskestreiken
Publisert 26. november 2019   •   Oppdatert 3. februar 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk