Mellbye-utvalgetSAR-helikopter på plass

Norsk plattformsjef!

person av Gunleiv Hadland, Norsk Oljemuseum
Harald N. Ynnesdal (1942-) ble i 1983 ansatt som første norsk plattformsjef på Statfjordfeltet, en stilling han tiltrådte på Statfjord B den 1. november samme år.
— Fra venstre: Per Muren, Harald Ynnesdal og Gunnar Heiberg-Andersen. Foto: Arne M. C. Evensen/Norsk Oljemuseum
© Norsk Oljemuseum

Ynnesdal hadde utdannelse som bygningsingeniør fra NTH. Etter sivilingeniøreksamen i 1965 arbeidet han blant annet med veiprosjekter. Fra 1974 til 1977 arbeidet han som seksjonssjef for boring i Oljedirektoratet, og var med på å følge opp planleggingen av Statfjord B.

Etter tre år i OD, det siste i Bergen, gikk han over til Mobil. I flyet fra Bergen til Stavanger en fredag i 1978 møtte han en del kjente fra Mobil. «Skal man virkelig få sett oljevirksomheten, så skal man jobbe i et oljeselskap. Da blir det mer action», var gjengangsmelodien. Kanskje det hadde vært moro å prøve Mobil, måtte Ynnesdal medgi. Allerede den påfølgende lørdagen ringte Mobil og tilbød ham jobb. Etter et par års arbeid med å få Statfjord A godkjent for produksjon, reiste han offshore som driftssjef på samme plattform. I 1984 gikk han over til Statoil, og ble driftssjef for Gullfaksfeltet.

Kilder:
Intervju med Harald Norman Ynnesdal, av Trude Meland, Norsk oljemuseum.
Statoil. Gullfaks-glimt fra historien om et helnorsk oljefelt , Stavanger 1990: 99.
Stavanger Aftenblad 1. oktober 1983: Nordmann i sjefsstolen .
NTBtekst 21.08.2002: Harald Ynnesdal er 60 år 10. september

Mellbye-utvalgetSAR-helikopter på plass
Publisert 10. desember 2019   •   Oppdatert 4. februar 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk