President Carter besøker Statfjord ANy adm. dir. i Mobil

Offshoretillegget vedtas

person Norsk Oljemuseum
I 1982 foreslo arbeidsgiverforeningen NAF under tariffrevisjonen å splitte oljearbeidernes inntekt i en grunnlønn og et offshoretillegg på 47 prosent. På den måten ville den høye lønnen bli både enklere å forklare og forsvare.
— Utgått 50-lapp
© Norsk Oljemuseum

NOPEF var i utgangspunktet skeptiske og brøt forhandlingene. Forslaget ble likevel sammen med resten av forhandlingsresultatet sendt ut til avstemning blant medlemmene. Et overveldende flertall sa ja til splittelse i lønnsgrunnlaget. [REMOVE]Fotnote: Johansen, Terje. Kampen om oljearbeiderne . Stavanger 2009: 217.

I 1982 gikk OFS til streik igjen, nå for å få senket pensjonsalderen til 60 år, redusert arbeidstid samt åtte prosent lønnsøkning. Denne gangen var operatørselskapene forberedt og samarbeidet gjennom NOAF. Kravene ble avvist av arbeidsgiver.

Etter mekling ble meklingsforslaget sendt ut på høring til medlemmene og et knapt flertall sa nei til forslaget og dermed ble det nok en gang konflikt. Regjeringen gikk raskt inn med tvungen lønnsnemnd.

President Carter besøker Statfjord ANy adm. dir. i Mobil
Publisert 3. desember 2019   •   Oppdatert 4. februar 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk