Offshoretillegget vedtasAvtale om gasseksport

Ny adm. dir. i Mobil

person Norsk Oljemuseum
Den 1. juli 1982 overtok Michael «Mike» Smith som administrerende direktør for Mobil Exploration Norway Inc (MENI) etter Harold R. Inman.
— Mike Smith. Foto: Leif Berge/Equinor
© Norsk Oljemuseum

Smith ble født 9. januar 1936 i Storbritannia, som amerikansk statsborger. Han ble ansatt i Mobil i 1957 som produksjonsdirektør i Vest-Canada. Smith ble utnevnt som produksjonssjef i Mobil i Norge i september 1977, og ble senere forfremmet til stillingen som lete- og produksjonssjef i selskapet. I april 1981 ble han overført til hovedkontoret i New York hvor han var «Manager Oil and Gas Planning», før han i altså overtok som administrerende direktør for Mobil Exploration Norway Inc (MENI). I august 1986 ble Smith utnevnt til administrerende direktør for Mobil Oil Canada Ltd, og forlot dermed Norge.

Kilder:
Mobil Explorer. august/september 1982: 3. Velkommen til Mike Smith.
Mobil Exploration Norway Inc. årsrapport 1986: 4-5.  Mobil er klar til ny vekst .

Offshoretillegget vedtasAvtale om gasseksport
Publisert 3. desember 2019   •   Oppdatert 4. februar 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk