Ny driftsmodellNavneskifte

Nytt redningshelikopter

person Norsk Oljemuseum
Et nytt redningshelikopter av typen Super Puma EC 225 AWSAR ble i 2009 stasjonert på Statfjord B. Helikopteret skulle stå i beredskap for feltene i Tampen-området (Snorre, Gullfaks, Statfjord, Tordis, Vigdis, Kvitebjørn og Visund). Maskinen erstattet et eldre helikopter av typen Bell.
— Redningshelikopter på Statfjord B, av typen typen Super Puma EC 225 AWSAR. Foto: Equinor
© Norsk Oljemuseum

AWSAR står for All Weather Search and Rescue, det vil si at helikopteret skal kunne fly under alle værforhold. Helikopteret var utrustet med infrarøde kamera, slik at det kunne operere også i mørket. Helikopteret hadde også såkalte avisingsplater, som gjorde at kaldt vær var en mindre utfordring enn tidligere.
Redningshelikopteret har gjerne blitt brukt til ambulanseoppdrag for å fly syke til sykehus, og til å assistere Hovedredningssentralen ved for eksempel leting etter, og hjelp til, fiskebåter. Helikopteret dekker også beredskap på nærliggende britiske plattformer.

Kilder:
Statoils nye superhelikopter Stavanger Aftenblad 26. august 2009.
Verdens beste redningshelikopter, Bergens Tidende. 11.02.2010.

Ny driftsmodellNavneskifte
Publisert 26. november 2019   •   Oppdatert 6. februar 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk