Statpipe og Kårstø del av GassledLastebøye tatt ut av drift

Helge Lund ny konsernsjef i Statoil

person Norsk Oljemuseum
Helge Lund overtok som konsernsjef i Statoil 1. august 2004.
— Helge Lund. Foto: Fotogjengen ved Studentersamfundet i Trondhjem (Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7998334) cropped
© Norsk Oljemuseum

Mens de tidligere konsernsjefene hadde sympatisert med Arbeiderpartiet var Lund Høyre-mann. Han var politisk rådgiver for Høyres stortingsgruppe før han begynte å arbeide for industrien i 1993. Før han tiltrådte som konsernsjef i Statoil hadde han spilt en viktig rolle i fusjonen mellom Aker og Kværner, en prosess som ble startet av finansmannen Kjell Inge Røkke i 2003.

Lund presenterte i 2006, sammen med Hydros konsernsjef Eivind Reiten, planene om å slå sammen Statoil med olje- og gassdivisjonen til industriselskapet Norsk Hydro. Helge Lund fortsatte i stillingen som konsernsjef også etter Statoils fusjon med olje- og gassdivisjonen i Hydro 1. oktober 2007.

Statpipe og Kårstø del av GassledLastebøye tatt ut av drift
Publisert 26. november 2019   •   Oppdatert 5. februar 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk