Dåp og et tau til besværStatfjord C installert på feltet

Nordsjøens «Hilton» på plass

person Norsk Oljemuseum
Boligplattformen Polycrown var eid av K.S. Rasmussen Offshore A/S og ble kontrahert av Mobil og Statoil for bruk som flotell ved Statfjord A. Den halvt nedsenkbare plattformen var skreddersydd for Statfjordfeltet og utviklet i et samarbeid mellom eierselskapet Rasmussen og operatørselskapet Mobil. Boligplattformen fikk tilnavnet «Hilton» på grunn av sin luksuriøse innredning.
— Flotellet Polycrown. Foto: Mobil Exploration Norway Inc./Norsk Oljemuseum
© Norsk Oljemuseum

Både Mobils landorganisasjon og tillitsmannsapparatet offshore hadde vært med i planleggingen for finne de mest hensiktsmessige løsningene. Innkvartering var den primære oppgaven, men det var også montert egne kraner, og det var avsatt areal for oppbevaring av utstyr, verksted, kontorer og lignende.

Plattformen av typen Aker H3 2E ble levert fra Aker Verdal i mai 1984 og var det største enkeltoppdrag verftet hadde utført. Flotellet tjenestegjorde ved Statfjord A fram til år 2000. Plattformen ble i 1999 solgt til Prosafe og i 2001 omdøpt til Safe Scandinavia.

Kilder:
Blikø, Trond. Aker Verdal 1969-1989. Verdal 1989.
Seland, Johannes. Poly-flåten gjennom 50 år 1936-1986. Kristiansand 1987: 91.
MENI Fokus 1984 mai/juni. Polycrown døpt i Verdal.

Dåp og et tau til besværStatfjord C installert på feltet
Publisert 10. desember 2019   •   Oppdatert 5. februar 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk